Kosten en vergoedingen

Wat kost een spataderbehandeling en wat wordt er nu eigenlijk vergoed?

De behandeling van spataderen is niet altijd verzekerde zorg*. De kosten van een eerste enkelvoudig consult (de intake) valt in ieder geval WEL onder verzekerde zorg. Dit is afgesproken met alle verzekeraars in Nederland. Let op: bij het insturen van de rekening moet je ook een verwijskaart van je huisarts toevoegen.

*Verzekerde zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In eerste instantie “verbruik” je daarbij eerst het verplichtte Eigen Risico (ook in 2018: 385 euro). Dit geldt momenteel voor iedereen.

In zijn algemeenheid valt sclerocompressietherapie niet onder verzekerde zorg. Sommige behandelingen vallen nog wel daaronder. Dit is alleen te bepalen aan de hand van een echo-duplex onderzoek. Met dit onderzoek kijk ik met behulp van ultrageluid naar de aders in je benen. Ik kan dan direct vertellen of jouw behandeling wel of niet in de categorie verzekerde zorg valt. Kortom: heb je spataderen die je wilt laten behandelen? Maak dan een eerste afspraak met mij in mijn kliniek Spataderen-Amsterdam. Vul hiervoor het contactformulier in en ik neem direct contact met je op.

Steunkousen en middelen om steunkousen aan te trekken

Volgens de zorgverzekeringswet vallen steunkousen en de middelen om deze aan te trekken onder de basisdekking van de ziektekostenverzekering (zvw art 2.6.gg).

Prijslijst

Een behandeling kost 195 euro.

Een behandeling met een steunkous kost 225 euro.

Het eerste consult, inclusief echo-duplex scan is gratis.

Voor annuleringen binnen 24 uur kan een bedrag van 50,– euro in rekening gebracht worden.