Voor de zomer spatadervrij

In mijn praktijk kom ik diverse mensen tegen die om verschillende redenen voor de zomer spatadervrij willen zijn. Zo ook meneer Van Leeuwen.

Meneer van Leeuwen* was net de 65 gepasseerd. Iedereen leek het leuk om nog eens naar Zwitserland op vakantie te gaan. Dit deed hij met zijn familie vroeger zo vaak. Op de foto zie je hoe zijn benen eruit zagen. Hij had elke dag last van vermoeide benen. Hij had ook regelmatig ontstekingen.
Meneer van Leeuwen zou wel heel graag mee willen. In de bergen wandelen, dacht hij, dat zou toch echt niet gaan. TENZIJ…

grote spataderen

Bij het eerste consult kon ik direct zien waarom. Zijn beide benen zaten onder de spataderen. Dit ging gepaard met opgezette enkels. Ik kon me voorstellen dat hij tegen een bergwandeling op zag (letterlijk en figuurlijk).

Gelukkig was er nog genoeg tijd om zijn benen te behandelen. Het was pas april en de reis stond in juli gepland. Ik heb zijn spataderen met de ‘echogeleide foamsclerocompressietherapie‘ behandeld. Na 3 behandelingen waren zijn benen zo goed als vrij van spataderen en had hij geen klachten meer.

Begin augustus kreeg ik een leuke kaart uit Bern. Op de achterkant stond geschreven: “dank u wel dokter Hamer, de vakantie is heerlijk en het lopen gaat me prima af!”

Herken je iets in dit verhaal en wil je ook de zomer spatadervrij zijn?

Neem dan contact op met Spataderen-Amsterdam.

*deze naam is verzonnen.