Mijn cliënten hebben veel vragen over spataderbehandelingen wanneer ze op de praktijk komen. Ondanks dat veel zaken terug te vinden zijn op mijn website, stellen mensen ze toch. En dat is terecht, want…

  1. Domme vragen bestaan niet, en
  2. Wat vaak voor een arts gesneden koek is, hoeft niet altijd zo snel duidelijk te zijn voor de cliënt.

De vraag die ik dit keer behandel:

Wat is de beste tijd om mijn spataderen te laten behandelen?

Om hier antwoord op te geven moet je iets weten over de hersteltijd die je nodig hebt
na de behandeling. Iedereen is weleens geblesseerd geweest of heeft een verwonding gehad. Afhankelijk van de ernst duurt het enig tijd voordat alles genezen is.
Door de bank genomen is dit ongeveer zes weken. Dit geldt ook voor het herstel na een behandeling voor spataderen.

Middelgrote spataderen 4 weken na behandeling

Deze cliënt kwam vier weken na de behandeling bij mij langs. Zij maakte zich zorgen om de verkleuringen en vroeg zich af of dit wel goed komt. Na zo een korte periode na een behandeling zijn deze verkleuringen niet ongewoon. Zeker na een echogeleide inspuiting met schuim. Ik heb haar dan ook uitgelegd dat het nog te kort na een behandeling is om hiervan te schrikken. In de weken daarop herstelde de huid zienderogen en trad volledige genezing op.

Bij grotere spataderen kan het maanden duren voordat alles weer genezen is. Sommige mensen die in augustus bij mij zijn geweest, hebben wat dat betreft toch wat pech gehad aangezien we nog een mooie nazomer kregen. De pech bestond er vooral uit dat soms het advies gegeven wordt de compressiekous nog wat langer aan te houden dan de eerder geadviseerde periode.

Dus wat zou dan een goede tijd zijn om te behandelen?

Het antwoord is de winterperiode! Dat betekent dat je vanaf nu het beste een afspraak kunt maken.
Het is ook mogelijk om eerst een foto van je been op te sturen via Whatsapp (0614031873) of via de email: info@spataderen-amsterdam.nl. Ik geef dan geheel vrijblijvend een advies met een prijsindicatie.

HEB JE OOK EEN VRAAG?

Reageer dan op dit bericht of vul het contactformulier in!