Couperose in het gelaat

Op het eerdere bericht over de behandeling van couperose in het gelaat hierbij een vervolg. Deze kleine vaatjes in het gelaat kunnen uitstekend worden behandeld met lasertherapie. Veel huidklinieken bieden deze behandeling aan. Echter, op of rondom de neus is het niet altijd mogelijk voor een laser om deze kleine vaatjes goed te bereiken. Juist dan is het handig om deze vaatjes als vervolgbehandeling met sclerotherapie te behandelen. Dit is niet echt pijnlijk. Met een uiterst dun naaldje en met behulp van een loeplamp kan ik deze kleine vaatjes heel goed behandelen.
Na de behandeling wordt een watje op de plek gedrukt. Dit watje dien je een kwartier aangedrukt te houden. Het effect is dat door het inspuiten van de vloeistof het vaatje in zichzelf verkleefd. Dit blijf je wel even een paar weken zien als een blauw streepje, maar in de loop der tijd verdwijnt dit volledig.

Wil je meer weten over het behandelen van couperose of het behandelen van spataderen? Kijk dan op de pagina over de behandelingen.

Couperose op de neusCouperose zijn kleine ‘besenreisen’ of spinnetjes in het gezicht. Het zijn verwijde bloedvaatjes aan de oppervlakte van de huid.