Dr. Jeroen Hamer

Het einde van de zomer

Het einde van de zomer nadert, nu is het nog mooi weer en zit ik in de tuin aan dit bericht te werken. Zoals je kunt vermoeden is de zomer geen populaire periode voor een behandeling. Dit heeft ondermeer te maken met het dragen van een compressiekous na de behandeling. Ook al zijn de meningen verdeeld of dit nu wel of niet noodzakelijk is, ik adviseer om de kousen wel te dragen. Al is het maar voor een korte periode. Op diverse pagina’s op mijn website kun je meer lezen over de behandeling en waarom ik vind dat het dragen van een steunkous noodzakelijk blijft.

De beste tijd om spataderen te behandelen

De beste tijd voor een behandeling is zeker in het najaar en de winter. Maar ook het voorjaar is nog ok. De zomer is niet aan te raden, maar wanneer je geen probleem hebt met het dragen van een steunkous voor enkele dagen kan het eigenlijk het hele jaar door. Wel moet je dan bij het zonnebaden de behandelde plekken goed in smeren met een beschermende zonnecrème. UV-straling hierop kan leiden tot pigmentvorming. In mijn vorig nieuwsbericht heb ik hierover geschreven.

In een ander nieuwsbericht raadde ik iedereen aan om voor de zomer nog te komen. Een correctie hierop moet ik wel geven. Dit geldt alleen voor de kleine adertjes. Bij de grotere exemplaren zijn vaak na een half jaar nog tekenen van herstel te zien.

Maak dus nu een afspraak.

Na het maken van een afspraak krijg je een bevestiging hiervan via je emailadres. Bij de mail zijn 2 bijlagen gevoegd, die gaan over privacy en consensus. Mijn advies is deze voorafgaan aan het bezoek van de kliniek goed door te nemen.

Via deze link kun je reacties van mijn cliënten lezen.

0 antwoorden

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.